2 Ağustos 2011 Salı

Ağız Kuruluğu Nedir?

Ağız Kuruluğu Nedir?
Ağız kuruluğu ağız içerisinde ki tükürük bezlerinin yeterince tükürük salgılayamamasından oluşan bir rahatsızlıktır. Ağız içersinde damağın kuruması, dilin üstü ve diş etlerinin alt bölümlerinde ki kuruluk kişiye büyük rahatsızlık verir. Bu durum ayrıca önemli bir sağlık sorunudur. Tükürük ağız içindeki bakteri miktarının kontrol altında tutulmasını sağlar ve bu sayede diş çürümelerinin, dişeti hastalıklarının ve ağız içi enfeksiyonlarının önlenmesine yardımcı olur. Ağız kuruluğu birçok ilaçla da bağlantılı olduğu için tam olarak sebebi belli olmamaktadır. Örnek olarak tansiyon ilacı, depresyon ilacı, psikoloji ve bunalım ilaçları gibi ilaçların içerisinde bulunan kimyasallar ağız kuruluğuna neden olabilir.

Yine bunlara ek olarak belirtmek gerekir ise; ağız kuruluğu genel olarak romatoid artrite eşlik eden ve aynı zamanda göz kuruluğuna da neden olan bir sendromdur.
Ağız kuruluğuna karşı yapılabilecek en önemli etmenlerden biri su içmektir. Bol bir şekilde su tüketimi sizlerin uzun bir süre sonra ağız kuruluğu sorununuzu ortadan kaldıracaktır. Eğer brezilyada yaşayan bir kişi iseniz Jaborandi çiğneyebilirsiniz. Bu bitkinin Brezilya’dan çıkarılması yasak olduğu için henüz bir ilaç yapımı gerçekleşmemiştir. Fakat bunlara alternatif olarak kendi yaşadığınız bölgede bulabileceğiniz birçok bitki yer almaktadır. Bunlar;
Ekinezya, eşekotu, gül, kırmızı acı biberdir.
Gül’ün tüketimi hakkında bazı sorular sorulabilir bunun için hızlı bir cevap oluşturmak gerekir ise; 250ml kaynamış suya üç çay kaşığı kurutulmuş gül yaprağı katarak, ağız kuruluğu tedavisinde bir bitki çayı yapabilirsiniz. Bu sayede gülü kullanmanız daha da kolaylaşacaktır. Ayrıca yemeklerde bol bir şekilde kırmızı acı biber tüketimi sizlerin ağız kuruluğu sorununu kısa bir süre içerisinde ortadan kaldıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder