2 Ağustos 2011 Salı

Bebek Beslenmeleri

Bebek Beslenmeleri
Bebek beslenmeleri ile ilgili olarak birçok ebeveyn sağlıklı olarak bebeklerini besleyemezler. Aslında kendilerince düşündüklerinde veya eski usulde dediğimiz tarzda beslenme şekli ile çocuklarının sağlığını tehdit ederler. Özellikler 0 ile 1 yaş arası bebeklerde kesinlikle doktor tavsiyeleri yiyeceklerin tüketilmesi, anne sütünün bol miktarda çocuğa tükettirilmesi gerekmektedir.
Anne sütü çocuğun beyin, kemik ve tüm vücudunun gelişmesinde ki en sağlıklı ve doğal besindir. 0 ile 1 yaş arasında ki çocukların anne sütünden farklı kimyasal maddeler içeren mamalar tüketmesi kesinlikle sağlıklı değildir. Her ne kadar sağlık bakanlığı tarafından onaylandığını bilsek de anne sütünü çocuklardan esirgemeyeniz. 1 ila 3 yaş arasında ise çocukların diş gelişiminin başlaması, ağız yapısının oturması ve vücudun hızlı bir şekilde gelişmesi nedeni ile bu dönemlerde de beslenme çocuklar için büyük önem taşımaktadır. Uyku sırasında salgılanan hormonlar, bebeklerimizin daha hızlı bir şekilde büyümesine yardımcı olmaktadır. Bu yüzden rahat ve konforlu bir yatak, bebeğin küçük şeylerden uykusundan uyanmaması, derin uykularda bebeğin zorla uyandırılmaması gerekmektedir.

Bebek uykusundan kendisi kalktığında vücudun besin ihtiyacını gidermek için kesinlikle mama yedirilmeli veya anne sütü ile bebek beslenmelidir. Ebeveynlerin çocukların yanında kesinlikle sigara tüketmemesi, sigara kullanılan alanlara sokmaması gerekmektedir. Çünkü küçük yaşlarda sigara dumanına maruz kalan çocukların ilerleyen dönemlerde akciğer ve solunum yolu enfeksiyonları sorunları çıkmaktadır. Özellikle Astım sorunu sigara kullanan kişilerin çocuklar ile olan temasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca hamilelik döneminde kesinlikle annenin sigara tüketmemesi gerekir.
Bebeklerinizin beyin gelişimini hızlandırması için yapmanız gereken gerekli miktarda ve doktorunuzun tavsiyesi miktarında anne sütü ile beslemek. Daha sonrasında ise kimyasal ürünlerden kaçınıp, doğal ve organik yiyeceklerin tüketimini sağlamaktır. Ayrıca balık, havuç, maydanoz, domates, kereviz gibi bitkilerin ve et ürünlerinin küçüklükten itibaren çocuklar da tükettirilmesi beyin gelişimlerin de büyük yardımcı rol oynamaktadır. Balık gözler için faydalı olurken, Havuç beyin, maydanoz ağız bölgesinde ve dişlerde, domates ve kereviz kan yapma özelliği ile çocuğunuzun ilerde ki hayatında sağlık problemlerinden uzaklaşmasını sağlayacaktır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder