6 Ağustos 2011 Cumartesi

Böcek Isırmalarında Yapılacaklar


Böcek Isırmalarında Yapılacaklar


Böcek Isırmalarında Yapılacaklar
Böcek ısırmalarıhaşaratların vücut ile temasında en öncelikle yapılması gereken bir doktor tedavisi olmaktır. Doktor tedavisinden sonra bitkisel ilaçlarla vücudun hastalıklı bölgesine tedavi uygulanmalarıdır.
Doktorlar böcek ısırmalarında genellikle ağrı kesici, buz tedavisi ve adale yumuşatıcı verirler. Bu tedaviler ile yaranın bulunduğu yerde ki ağrılar giderilir. Ayrıca yaranın içinde ki zehir etkisiz kalınmıştır. Ayrıca çok sayıda bu yöntemlerin yanında bitkisel alternatifler bulunmaktadır.

Sarımsak: Hem sarımsak hem de soğan, vücudun ağrıya karşı ve yaralar üzerinde ki zehrin etkisiz hale gelmesi için bir ilaçtır. Vücudun prostaglandin adlı kimyasal maddeleri parçalayan emzimler içerdiği için birçok doktor da böcek ısırmalarından sonra tüketilmesini tavsiye etmektedir. Kullanım olarak sarımsak ve soğanı lapa haline getirdikten sonra ısırılan yere direk olarak sürülmesi ve orada bekletilmesi, prostaglandinin hızlı bir şekilde kana karışmasına ve zehrin etkisiz hale getirilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca lapa haline getirmeden de tüketilmesi aynı tedavi yönteminden hiçbir farkı yoktur.
Bir diğer alternatif ve en etkili bitkilerden biri Sinir otu’dur.
Sinir otu: Birçok bilim adamının ve doktorun böcek ısırmalarında yapılması gereken tedaviler arasında, sinir otunun ısırılan ve hastalıklı bölgeye ovulması gerektiğini açıklar. Sinir otu içerisinde ki emzimler hastalıklı bölgenin daha hızlı bir şekilde tedavi olmasını sağlar. Özellikle Arı sokmalarında, arı sokmalarına karşı alerjisi olan kişilere iyi gelen sinir otu taze yaprakların lapa şekline getirilip, yara bölgesine sürülmesi ile tedavi gerçekleştirilir.
Bu bitkilere alternatif olarak çeşitli bitkilerde böcek ısırmaları ve tedavilerinde iyi gelmektedir. Yaban fesleğeni, lavanta ve turunçgiller diğer böcek ısırmalarına karşı vücut direncinin artmasında ve yaraların tedavi edilmesinde yardımcı olabilecek alternatif bitkilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder