10 Ağustos 2011 Çarşamba

Emzirme Problemleri

Emzirme Sorunları
Anne sütü bebek ve anne arasındaki bağı güçlendirdiği gibi bebeği alerji ve enfeksiyonlardan korur. Ayrıca anne sütünün sindirimi kolaydır, kabızlığa neden olmaz. Yeni annelerde ortaya çıkan yetersiz süt salgılamaaşırı süt salgılama,meme başı hassasiyetleri ve meme başı iltihapları gibi emzirme sorunlarıortaya çıkmıştır. İşte bu sorunlara karşı bitkisel çözümlerde mümkündür.
Bebek sahibi olacak annelerin veya hamilelik dönemi yaşayan bayanların bazı tüketmesi gereken bitkiler vardır. Bu bitkiler hem iltihaplanmalara karşı hem de süt sorunlarına karşı çok faydalıdır. Bitkileri sıralayarak anlatmak gerekir ise;

Sarımsak emzirme sorunlarına karşı bitkiler arasında listenin en başında gelmektedir. Doktorların tedavi uygulamalarında kullandıkları antibiyotiklerin içersinde de bol miktar sarımsak mevcuttur. Bu yüzden sarımsak tüketmek, emzirme sorunlarına karşı büyük bir önlemdir. Ayrıca sarımsak yiyerek vücudunuzun direncini arttıracağınız gibi bebeğin de sağlıklı bir şekilde büyümesine büyük katkı sağlayacaktır.
Diğer bir bitki ise yerfıstığı meyvesidir. Günümüz de tüketimi azda olsa yerfıstığının eski zamanlardan bu yana hamilelik dönemi yaşayan kadınlara özellikle tükettirildiğini belirtmeliyiz. Eski dönemler de hamilelik dönemi içersinde olan bayanların, yer fıstığı tüketimi ile süt salgılama ve meme iltihaplarına karşı tüketildiğini görüyoruz. Bu yüzden yer fıstığı meyvesini tüketmek tüm bayanlar için faydalıdır.
Son ve etkili bir bitki ise maydanozdur. Maydanozun içerisinde bulunan mineraller vücutta süt üretimi için faydalıdır. Ayrıca maydanoz diüretik olduğu yani vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlayan bir özellik taşımasından dolayı süt sorunu yaşayan bayanlar için faydalıdır.

Emziren annenin göğsünde tıkanıklık oluşursa ne yapılmalı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder